Catalunya és coneguda per tenir una àmplia varietat d’embotits tradicionals que s’elaboren artesanalment i que formen part de la gastronomia local. Alguns dels embotits més coneguts de Catalunya són:

Fuet: És un dels embotits més populars de Catalunya. S’elabora amb carn de porc picada finalment, a la qual s’hi afegeix all i pebre. Es deixa guarir durant diverses setmanes i es menja cru o cuit.

Llonganissa: Similar al fuet, però amb un sabor més intens i una mida més gran. S’elabora amb carn de porc picada, all i espècies, i es deixa guarir durant diverses setmanes.

Botifarra: És una salsitxa feta amb carn de porc, que pot ser fresca o curada. Es pot menjar a la graella, a la planxa o cuita.

Secallona: És un embotit sec i curat que s’elabora amb carn de porc picada i espècies, com ara pebre i nou moscada. Es deixa guarir durant diverses setmanes i es menja cru o cuit.

Llom: És una peça de carn de porc que es cura amb sal i espècies durant diverses setmanes. Es talla a rodanxes fines i es menja cru o cuit.

Aquests són només alguns dels embotits tradicionals catalans més coneguts, però n’hi ha molts altres com la botifarra negra, la botifarra blanca, el bull, el viandó i molts més.