La dieta mediterrània és un patró alimentari basat en els hàbits tradicionals dalimentació de les regions que envolten el mar Mediterrani. Es caracteritza per un consum abundant de fruites, verdures, llegums, cereals integrals, fruits secs i llavors. L’oli d’oliva és la font principal de greix, mentre que el peix, especialment el peix gras ric en àcids grassos omega-3, es consumeix amb regularitat. Es promou un consum moderat de productes lactis, carns magres i aviram. El vi negre, en quantitats moderades i durant els àpats, també forma part d´aquesta dieta. La dieta mediterrània es basa en la frescor, la varietat i lequilibri daliments, acompanyada dun estil de vida actiu i socialització al voltant del menjar. Aquest enfocament nutricional ha estat associat amb nombrosos beneficis per a la salut, incloent-hi la reducció del risc de malalties cardiovasculars, la millora de la salut cerebral i el control del pes.

 

Els principals beneficis de la dieta mediterránea

La dieta mediterrània és coneguda pels seus nombrosos beneficis per a la salut. Aquí teniu alguns dels beneficis associats amb aquest estil d’alimentació:

  1. Reducció del risc de malalties cardiovasculars: La dieta mediterrània s’ha relacionat amb un risc menor de malalties del cor. Això és degut al seu èmfasi en el consum d’aliments rics en àcids grassos monoinsaturats, com l’oli d’oliva, i l’abundància de fruites, verdures, llegums, cereals integrals i peix, que proporcionen nutrients beneficiosos per al sistema cardiovascular.
  2. Millora de la salut cerebral: Estudis han suggerit que seguir una dieta mediterrània pot ajudar a reduir el risc de deteriorament cognitiu i malalties neurodegeneratives, com ara l’Alzheimer i el Parkinson. Els components clau d’aquesta dieta, com els àcids grassos omega-3 i els antioxidants presents als aliments frescos i fruits secs, poden tenir un efecte protector sobre el cervell.
  3. Control del pes i la prevenció de l’obesitat: La dieta mediterrània es caracteritza pel consum d’aliments frescos, rics en fibra i baixos en greixos saturats. Aquesta combinació, juntament amb l’èmfasi en el consum d’aliments no processats i la moderació a les porcions, pot contribuir a la pèrdua de pes i al manteniment d’un pes saludable.
  4. Reducció del risc de diabetis tipus 2: Seguir una dieta mediterrània s’ha associat amb un risc menor de desenvolupar diabetis tipus 2. La inclusió d’aliments rics en fibra, com fruites, verdures i llegums, i la limitació d’aliments processats i sucres afegits, ajuden a regular els nivells de glucosa a la sang.
  5. Efectes antiinflamatoris: La dieta mediterrània és coneguda per les seves propietats antiinflamatòries a causa de la seva abundància d’aliments rics en antioxidants, com ara fruites, verdures, nous i oli d’oliva. Això pot ajudar a reduir la inflamació al cos i disminuir el risc de malalties cròniques relacionades amb la inflamació.
  6. Promoció de la longevitat: S’ha observat que les poblacions que segueixen una dieta mediterrània tenen una esperança de vida més llarga i una incidència menor de malalties cròniques relacionades amb l’envelliment. La combinació daliments nutritius, activitat física regular i un estil de vida equilibrat és fonamental per promoure la salut a llarg termini.
Restaurant de tapes a Reus

Vine al nostre restaurant aprovar un immillorable menú del dia

El nostre restaurant ofereix menús del dia exquisits els quals anem canviant. Especialitat en menjar català i tapes, tot casolà.