Terra de vins

 

Catalunya és una regió amb una llarga tradició en la producció de vi, i la seva geografia diversa ofereix un entorn perfecte per a la vinya. Amb 12 denominacions d’origen (DO) reconegudes, Catalunya té una varietat de terrenys, climes i varietats de raïm que fan que el vi sigui una part integral de la seva cultura. En aquest viatge a través de les terres de vinya de Catalunya, explorarem algunes de les DO més destacades i coneixerem els vins que fan d’aquesta regió un destí vinícola tan especial.

 

Denominació d’origen: la marca de la casa

 

La DO Priorat és una de les més reconegudes a Catalunya i està situada a la comarca de Tarragona. Aquesta regió és famosa per les seves vinyes plantades en terrasses en pendents escarpats, conegudes com “costers.” El vi del Priorat són coneguts per ser intensos, plens de caràcter i amb una gran capacitat de criança. Les varietats de raïm com el Garnatxa i el Cariñena són típiques d’aquesta zona i donen lloc a vins robustos i plens de sabor.

Una altra DO destacada és la DO Penedès, que abasta una àrea més àmplia que inclou Barcelona i Tarragona. Aquesta regió és coneguda per ser el bressol del cava, el vi escumós espanyol, així com per produir vins blancs i rosats refrescants. El Penedès destaca per la seva diversitat de terrenys, que permet la producció de diversos estils de vi.

La DO Empordà, a la Costa Brava, és una altra destinació vinícola emocionant. Aquesta regió combina l’encant del mar Mediterrani amb vinyes que creixen en terres rocoses. Els vins de l’Empordà són elegants i expressius, amb influències marítimes notables que es tradueixen en vins frescos i minerals.

Finalment, la DO Montsant és una àrea situada a l’interior de Tarragona i és famosa per les seves vinyes envoltades de muntanyes i paisatges impressionants. Els vins Montsant són versàtils, amb varietats com la Garnatxa i el Cariñena que produeixen una àmplia gamma de vins des de joves i frescos fins a vins de guarda profunds i elegants.

Vine al nostre restaurant aprovar un immillorable menú del dia

El nostre restaurant ofereix menús del dia exquisits els quals anem canviant. Especialitat en menjar català i tapes, tot casolà.